clarity

clarity | duidelijkheid

Als je het gevoel hebt dat je vastzit, helpt één ingrediënt je vooruit: een duidelijk beeld. Als je een visie voor ogen hebt, weet je goed waar jij voor staat en wat je de wereld en je medemensen te bieden hebt. Je weet dan waar je heen wil en wat je daarvoor in de eerste plaats te doen staat. Eens je eerste stappen hebt gezet, ben je in beweging en tekent de loop van je pad zich verder af in functie van de opties die zich voordoen en de keuzes die je maakt.

Klinkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan? Weet jij goed waarvoor je staat maar heb je geen idee over waar jij het verschil kan maken? Spelen twijfels over jouw kwaliteiten je parten? Of durf je niet uitkomen voor je waar je goed in bent uit schrik voor negatieve reacties uit je omgeving?

Mijn ervaring leert me dat de meeste personen wél goed weten waarin ze sterk zijn of kunnen uitblinken. Of dat ze dat met een beetje positieve ondersteuning snel duidelijk krijgen. Aan een duidelijk zelfbeeld of een heldere toekomstvisie ontbreekt het dus niet. 

Waaraan schort het dan wel? Hoe komt het dan dat je er niet toekomt om te doen wat je het liefst zou doen? Wat weerhoudt je ervan om te doen waarvoor je voelt dat je geboren bent?

Aan een realistisch begrip van wat succesvol zijn inhoudt en hoe je het kan bereiken.

Aan een mindset die je ondersteunt in plaats van je onderuithaalt.

Aan geduld, zelfkennis, een geslaagde omgang met tegenslagen en een ondersteunend netwerk.

Aan durf, engagement en toewijding aan jezelf.

En anders dan je in boeken over wilskracht leest, hebben die elementen niets van doen met afzien, opgeven, achterlaten of ontzeggen. Wel met bewust kiezen en afstemming. En in dat proces begeleid ik je graag.

Wil je graag meer weten? Heb je vragen?

Boek een gratis en volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek birgit.p.martens@gmail.com