confidence

confidence | zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is vooral iets wat je doet. Dat betekent niet dat je nergens meer bang voor bent of voor terugdeinst. Je komt in actie. Je brengt jezelf in beweging. Je doet wat je je voorgenomen hebt, waarop je je op voorbereid hebt voor zover dat mogelijk was. Je schrikt niet terug. Je komt niet op je stappen terug. Je geeft niet op. Je doet gewoon wat je zinnens was te doen. En dat lukt de ene keer al beter dan de andere. Als je de tijd neemt en even goed kijkt, begrijp je waarom het de ene keer minder en die andere keer beter ging. Dat neem je mee voor de volgende keer. 

Iets dat je leert

Zelfvertrouwen hebben is iets dat je doet en dat je leert. Wat je precies doet is een vaardigheid zoals je gedachten kunnen verwoorden, samenvatten, in publiek spreken, een website online zetten, … Zelfvertrouwen op zich is meer dan een vaardigheid. Het is een mindset, een geheel van opvattingen over jezelf, over wat je kan en wat niet, over wat jij als je kwaliteiten en je tekortkomingen ziet.

Een eerlijke blik op jezelf

Wil je je zelfvertrouwen op een bepaald levensdomein opkrikken? Dan begint alles eerst met een eerlijke blik op hoe je jezelf waarneemt. Niet wat anderen van je denken of tegen je zeggen, niet wat je innerlijke criticus je influistert, niets waarvoor je je schaamt of wat je als onoverkomelijke tekortkomingen afdoet, kan je zelfvertrouwen geven. Alleen met een open, begripvolle en volwassen kijk op je kwaliteiten, je potentieel en verbeterpunten krijg je vertrouwen in jezelf, in anderen en in de omstandigheden.

Wat je al kan en waarin je nog kan groeien

Je ziet duidelijk waar je al goed in bent en waar je nog groeimarge hebt. Je weet waar je terecht kan om bij te leren en wie je in dit traject kan steunen. Je neemt je verantwoordelijk op. Je voelt je gedreven om te leren, te ontdekken en te experimenteren. Je vindt je evenwicht snel terug bij tegenslag of onvoorziene omstandigheden. Je weet waar je heen wil, je twijfelt niet, hebt geen bevestiging van anderen nodig.

Zelfvertrouwen krijgen, vraagt oefening en ondersteuning. In dat proces begeleid ik je graag.

Wil je graag meer weten? Heb je vragen over een coachingtraject zelfvertrouwen?

Boek een gratis en volledig vrijblijvend kennismakingsgesprek via e-mail birgit.p.martens@gmail.com